Vince

Daphne in gesprek met Vince op de Open Dag TransLifeStyle 2017

Vandaag zijn we op de eerste Open Dag van Translifestyle 2017. We zitten in de tuin aan het water. Onder het genot van een drankje praat ik met Vince.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb een hondenkapsalon en was, knip en verzorg honden. Ja, ik heb heel veel plezier in het runnen van mijn eigen hondenkapsalon!

Wat wil je graag bereiken in je leven?
In mijn leven wil ik graag gelukkig worden met mezelf. Ik zit nog volop in transitie maar het gaat de goede kant op. Uiteindelijk wil ik tevreden zijn met mezelf als trans (man).

Wat is je mooiste ervaring in je leven?
Voordat ik aan de transitie begon was ik niet echt gelukkig. Er klopte iets niet in mijn leven maar ik wist niet wat dat was. Ongeveer 1,5 jaar geleden zag ik een film, the Danish girl, een film over een transgender en toen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik herkende mezelf in de film en ben direct met dit gevoel aan de slag gegaan. Het gevoel te weten wie je werkelijk bent is de mooiste als ook de meest heftigste ervaring in mijn leven.

Welke boodschap wil je aan transgenders meegeven die nog niet uit de kast durven te komen?
Ga er vooral mee aan de slag. Ontmoet andere transgenders bij bijeenkomsten en avonden. Je kan daar je verhaal kwijt. Zij begrijpen écht wat je doormaakt. Het is toch anders om er met een transgender over te praten dan bv met je familie. Familie en vrienden kunnen zich wel vaak inleven en meeleven maar andere transgenders weten écht hoe het voelt om een transgender te zijn.

Hoe heb je de eerste ontmoeting op een evenement ervaren?
Via bijeenkomsten en evenementen heb ik TransLifeStyle leren kennen. Zij bieden hulp in de vragen die transgenders hebben. Want het is een nieuwe onbekende wereld.

Wat voor gevoel heb je overgehouden aan het ontmoeten van TransLifeStyle?
Het is heel fijn om begrepen en gehoord te worden door mensen die zich kunnen inleven hoe het is om trans te zijn. Gewoon als mens geaccepteerd te worden. Fijn dat er een plek is waar je terecht kunt met vragen en die je op weg kunnen helpen met dingen waar je tegen aan loopt.

Daphne;
Ik vond het heel bijzonder en leuk om voor TransLifeStyle in gesprek te gaan met Vince. Zelf ben ik geïnteresseerd in achtergronden van mensen; het hoe en waarom. Zo heb ik bv. 2 jaar geleden Yvo Vas Dias van TransAmsterdam mogen interviewen over boeddhisme en transgenders; dit was voor een opdracht van mijn opleiding.